Add new comment

Graag belicht ik enkele vergissingen in Uw sympathieke artikel.

Allereerst gaat het niet over 52% van de Britten edoch over 52% van de Britten die hebben gestemd. Dat schijnt eerder rond de 37% te liggen. In ogenschouw nemende dat jong-volwassenen en expats niet stemgerechtigd waren, zal dat cijfer nog lager uitkomen; het betreft in ieder geval een minderheid van de Britten. Het lijkt me nooit een goed idee om zo’n uitkomst als richtlijn te nemen voor zulke zwaarwegende beslissingen.

U stelt dat er een akkoord over een transitie-periode is gesloten. Daarmee spreekt U Barnier tegen. De voorwaarden voor een transitie zijn besloten in de ‘withdrawal agreement’ die nog geenszins zeker is. De kwestie van de Ierse grens en de governance over het akkoord blijken grote struikelblokken. Daarbij is zelfs over de transitie-periode geen overeenstemming in de Britse regering.

Niettegenstaande het feit dat het Verenigd Koninkrijk zich geen Brexit kan veroorloven, lijkt het er toch steeds meer op dat ze uit de EU zullen ‘crashen’.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.