Add new comment

SedMorteza
Thu, 06/20/2019 - 01:28

Permalink

Met interesse heb ik het stuk van dhr. Criekemans gelezen. Het lijkt erop dat dhr. Criekemans door zijn drukke werkzaamheden geen tijd meer over had voor de feiten. Zo noemt hij Rouhani een "hervormingsgezinde". Rouhani is geen 'hervormer' of, zo u wilt, "hervormingsgezinde", ook naar eigen zeggen. Hervormers of hervormingsgezinden zijn een factie van het regime. Zij zijn buiten het machtscentrum geduwd, en doen er alles aan om een deel van de macht terug te krijgen.
Criekemans wekt de indruk dat hij geen inzicht heeft in het regime van de Ayatollahs en hoe het werkt. Zo beweert hij dat Rouhani toestemming heeft gegeven voor de IranDeal. Het is algemeen bekend dat de onderhandelingen tussen de VS van Obama en het regime in de persoon van Khamenei die tot de IranDeal hebben geleid, al in het laatste jaar van de ambtstermijn van Ahmadinejad in het geheim zijn begonnen. Maar ook dat Khamenei alle touwtjes in handen had en heeft.

Dat Saudi-Arabië de promotor voor Soennitisch terrorisme zou zijn, is niet meer dan speculatie van dhr. Criekemans. Als hij de geldstromen vanuit SA zou bedoelen, zijn er ook evengoed geldstromen vanuit Europa naar de terreurgroepen maar we zeggen niet dat de EU terreur promoot.

Wat betreft Trump gebruikt dhr. Criekemans zijn "literaire vrijheid" om te zeggen dat het buitenlands beleid van de VS is verkocht door Trump ("plots draaide Trump alles om") na een wapendeal met SA. Criekemans vergeet dat Trump voor zijn verkiezingen had aangekondigd dat hij de IranDeal verschrikkelijk vond en als hij gekozen zou worden de Deal zou verlaten. Wat betreft Iraans regime is Trump zeer consequent gebleken.

Het is ook onjuist dat Trump 'de facto' de IRGC aan de macht zou helpen in Teheran. Hij weet kennelijk niet dat Trump de IRGC op de terreurlijst (FTO) van de VS heeft gezet, een enorme klap voor de IRGC en het regime. Als Criekemans zich daadwerkelijk zorgen maakt om de groei van de macht van de IRGC kan hij de Europese regeringen oproepen om het voorbeeld van Trump te volgen.

Ondanks de opstapeling van bewijzen dat Iran achter de aanvallen zit bedenkt Criekemans een "theorie" dat de geheimedienst van SA erachter zou zitten. Hij wil kennelijk niet weten dat er, los van al die bewijzen, Rouhani zelf heeft in afgelopen weken (naast andere regimes officials) gezegd dat ze olieverkeer in de Perzische Golf zullen blokkeren mocht het zover komen dat ze geen olie kunnen verkopen.

Aan het eind waarschuwt Criekemans ons voor een oorlog tegen het Iraanse regime omdat die zich naar andere landen zou kunnen verspreiden. Hij noemt landen als Syrië, Irak, Jemen en Libanon, die nu al in een oorlogssituatie zijn dankzij het regime in Teheran.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.