Add new comment

Peter van der Toorn Vrijthoff
Wed, 02/23/2022 - 18:32

Permalink

Ukraine.

De laatste dagen zijn we getuigen van de Macho taal van de grote Wereldleiders tegen de Russische invasie in Ukraine. Geen enkele poging om te begrijpen waarom of na te denken hoe constructief te handelen.
Het is een toonbeeld van onbegrip en minachting voor de Russische geschiedenis en cultuur.

Toen de geallieerden landde in Normandië waren de Russen al 2 jaar in oorlog aan het Oostfront. 80% van de verliezen van de Duitsers kwam voor rekening van de Russen. De Russen verloren wel 30.000.000 mensen in die oorlog. De 2e Wereldoorlog werd in Rusland beslist. Heel veel van die slachtoffers vielen ook in het gebied van de Ukraine.
De Westerse Wereld heeft de offers van Rusland nooit benoemd of heeft zijn erkenning uitgesproken.
Tot op de dag van vandaag onbenoemd. Het is een dolksteek voor de troste Russen.

De grote volksheld van de Russen is Alexander Nevski. In 1240 versloeg hij de indringers in het gebied van de Ukraine en legde de grondslag voor het uiteindelijke Russische Rijk.
In de Westerse Wereld onbekend en onbenoemd.

In 1925 maakte de Russische regisseur Sergej Eisenstein (1898-1948) de film, Pantserkruiser Potemkin. Het vertelt het verhaal van de eerste grote volksopstand in 1905 in Odessa, Ukraine. De Russen beschouwen dit als de eerste Revolutiepoging in Rusland. De film is de allerbeste film ooit gemaakt! Vrijwel onbekend in het westen en al helemaal bij onze Wereldleiders.

Als het aan onze Wereldleiders ligt gaan we nu een economische of echte oorlog voeren met miljoenen slachtoffers en onnoemelijke schade. De wapenfabrikanten likken hun vingers af.
Gebruik je verstand en begrip en ga echt praten en begrijpen.
Nederland zou wel eens de beste partij kunnen zijn. We hebben een gezamenlijke geschiedenis, begrijpen de cultuur redelijk en hebben geen belangen.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.