Add new comment

Jan Abbink
Thu, 10/13/2022 - 10:05

Permalink

Oorlog is voor dictators een militair middel om een politiek doel te bereiken, waarbij dat doel de middelen heiligt. De waanzin van de oorlog, is de waanzin van de dictator: ook Hitler dacht alleen in strategische militaire termen.

Oekraïne is een soevereine staat, die op een ongehoorde en beschamende wijze door Rusland is aangevallen. De stuitende Russische retoriek van liegen, bedriegen en ordinaire propaganda moet door de rest van de wereld (in casu de Verenigde Naties) scherp veroordeeld worden. Daarnaast dient Rusland, ook vanwege allerhande oorlogsmisdaden in Oekraïne, diverse verstrekkende (economische} sancties opgelegd te krijgen en vanzelfsprekend verdient Oekraïne in deze waanzinnige oorlog op alle mogelijke manieren steun.

Binnenkort volgt de uitspraak in het MH17 proces. Dan zal duidelijk zijn, dat de Russische tactiek van stelselmatige manipulatie en sabotage rondom het proces vruchteloos is geweest. Hopelijk komt de Russische bevolking - mede door de immense verliezen aan mens en materieel bij de Russische invasie in Oekraïne - uiteindelijk tot inkeer: de weg van (waanzinnige) onderdrukkers loopt immers altijd dood.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.