Tweeluik: Australië's immigratie- en defensiebeleid belicht
Analysis Diplomacy & Foreign Affairs

Tweeluik: Australië's immigratie- en defensiebeleid belicht

24 May 2016 - 14:56
Photo: Pexels / Catarina Sousa
Back to archive

De massale toestroom van asielzoekers uit Syrië doet Europese beleidsmakers met interesse naar Australië kijken, een land momenteel geregeerd door een partij die prat gaat op het feit dat het de toestroom van asielzoekers heeft weten te stoppen. Maar niet iedereen is zo positief; het Australische immigratiebeleid heeft twee gezichten, waarschuwt universitair docent in Australië Frank Mols.

Lees zijn analyse over Australië's controversiële immigratiebeleid

 

De militaire dimensie van de internationale politiek in Azië-Pacific heeft de laatste tijd aan belang gewonnen. Dit betreft in het bijzonder de militaire opkomst van China en zijn claims op de Zuid-Chinese en Oost-Chinese Zee. De rol van Australië blijft in de media echter vrijwel onderbelicht, terwijl dit land de opkomst van China ook niet ongemerkt voorbij laat gaan. Wat zijn de Australische plannen op gebied van defensie voor de komende jaren?

Lees het in het artikel van defensie-expert Kees Homan: Australië ontbloot de tanden met versterking defensie

Authors

Frank Mols
Universitair docent in de politieke wetenschappen aan de School of Political Science and International Studies, University of Queensland, Brisbane, Australië.
Kees Homan
Veiligheidsdeskundige en Generaal-Majoor der Mariniers, b.d.